Om DTNorway

DTNorway – Norsk Dream Theater Fanklubb («Dream Theater Norge») består av ca 300 norske fans som vil ha et felles samlingspunkt for informasjon o.l. i Norge angående Dream Theater. Klubben har eksistert siden tidlig 2000 og har et medlemsmagasin som heter «Echo’s Hill». Fanzinen blir utgitt sporadisk. DTNorway er en offisiell gren av Dream Theater Internasjonale Fanklubber.

DTNorway ble opprettet i 1999, og gjennomførte første vorspiel foran konsertene i mars 2000, med godt oppmøte. Foran konserten i 2002 fikk DTNorway offisiell fanklubb status.

Fanklubben har også arrangert Vorspiel foran tidligere konserter hvor man møtes for hyggelig samvære foran konserten, og slippfest for nye utgivelser. Vi vil forsøke å fortsette med det fremover, og vil prøve å lage den beste helhetlige opplevelsen for de som velger å komme.

DTNorway – Styret:
– John Raaness – Leder – Fanzine – Økonomisk Ansvarlig ( john_raaness@dtnorway.com)
– Kim-Arthur Sakariassen – Styremedlem – Fanzine – Web ( post@kimarthur.com)

Kontaktadresse:
DTNorway
v/John Raaness
Ingemann Torps vei 32
7040 Trondheim
NORWAY

Epost: dtnorway@dtnorway.com
Web: www.dtnorway.com

Dream Theater er et «progressive metal»-band. I 1985 møttes John Petrucci, John Myung og Mike Portnoy på universitetet Berklee College of Music i Boston, hvor de raskt innså at de hadde en felles interesse i musikk. Bandet fikk navnet Majesty, og med seg hadde de Kevin Moore. Etter mye om og men, med utskiftning av vokalist og et navnebytte, fikk de utgitt sin første skive «When Dream And Day Unite» i 1989. Men det store gjennombruddet lot vente på seg, med med nytt skifte av vokalist, og skifte av plateselskap, fikk de komme med sitt store mesterverk «Images & Words» i 1992, med vokalist James LaBrie. Dette var virkelig hjørnesteinen for bandet, og det står som et av de viktigste albumene innenfor progressiv metal.

Over 30 år senere, med 12 studioutgivelser, 8 liveutgivelser og 1 EP, har Dream Theater vokst seg store. Som et av få band nyter de fortsatt vekst ved hver utgivelse etter 20 år! Noe bemanningsutskiftning har det jo vært gjennom tiden, fra Charlie Dominici som ble byttet ut med James LaBrie i 1992, Kevin Moore med Derek Sherinian i 1995, Derek Sherinian med Jordan Rudess i 1999, og Mike Portnoy som sluttet i 2010. I Norge har de vært cirka annethvert år siden 1993,  hvor de i 1998 spilte for et utsolgt Rockefeller, og i 2000 spilte de for et utsolgt Rockefeller to kvelder på rad. I 2002 solgte de ut Club Spektrum, med 3500 besøkende. 2004 utvidet til 4000, og i 2005 kom de for første gang til et Spektrum med sitteplasser, og solgte 5500 billetter.

Bandet har også medvirket på 9 fanklubb cd’er (6 av dem utgitt av oss), 2 fanklubb dvd’er, samt gitt ut en mengde Official Bootlegs. I tillegg har medlemmen hver for seg deltatt på utallige sideprosjekter, blant annet Liquid Tension Experiment, Transatlantic, OSI, Platypus, Neal Morse, og mange flere.

Del:
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • Twitter