225228_10150172362972181_7677942180_7357088_6103027_n

Dream Theater 2011 – Mike Mangini som ny trommis (pressemelding)

ANNONSERER MIKE MANGINI SOM NY TROMMIS

(OFFISIELL PRESSEMELDING)

AVDUKET TROMMIS MED AUDITION DOKUMENTAR

New York, NY: Litt over en måned etter at trommis Mike Portnoy plutselig forlot Dream Theater, holdt bandet tre dager med auditioner i New York City. Dream Theater hadde en utrolig produktiv tre-dagers periode hvor de spilte, jammet og hadde lange, åpne samtaler med syv av verdens største trommiser. De gjenværende medlemmene av bandet ble kjent med kandidatene musikalsk, personlig og profesjonelt, og fikk dermed vurdert hver enkelt trommis ferdigheter opp mot bandets varemerkede prog-rock-baserte lydbilde.

Etter intens vurdering, har bandet enstemmig valgt trommis Mike Mangini (Extreme, Steve Vai, Annihilator) for å fylle stolen bak trommesettet som ble stående tom etter Portnoys avskjed sent forrige sommer.

Dream Theater begynte å fortelle deres intense historie den 21 april, da bandet benyttet sin Facebook-side til å gi fans et innblikk inn i audition-prosessen. Et video-verktøy drevet av ny teknologi ba fans om å «like» siden for å låse opp eksklusivt innhold. Mye til glede for fansen var det en trailer for en dokumentar i tre deler som ble avslørt. De som «likte» siden fikk så oppdateringer som viste når og hvor den faktiske dokumentaren ville bli vist.

Serien, som er lagt ut på Roadrunner Records offisielle YouTube kanal, har mottatt overveldende positiv respons fra fans og kritikere og fikk over 1.5 millioner visninger på en drøy uke. I tillegg var både Dream Theater og Mike Mangini trendende emner på Twitter på fredag, kun bak emner rundt bryllupet mellom prins William av Wales og Kate Middleton.

Keyboardisten Jordan Rudess reflekterte over Manginis audition og sa, «Fra den første opptellingen til den siste noten i den siste sangen, så var hvert eneste slag Mike spilte ikke bare perfekt med tanke på  rytme og tempo, men også utført med en unektelig sans for virtuositet og musikalitet.»

Bandet har alltid vært ekstremt følsomme for det faktum at dette ikke bare er et monumentalt valg i deres egne liv, men også et kritisk øyeblikk i livet for fans verden over, og har håndtert annonseringen av det nye ankeret i rytmeseksjonen med utrolig respekt for bandets arv.

«Avskjeden til vår livslange bandkollega og venn var et uventet og virkelig hjerteskjærende slag», sa gitarist John Petrucci. «Det faktum at vi på grunn av den hendelsen ville bli introdusert for syv uendelig dyktige og unikt talentfulle trommiser var oppmuntrende. Men når vi spilte med den smittende positive kraftpakken av en trommis som Mike Mangini er, så visste vi at vi hadde funnet den blå himmelen bak de mørke skyene for det som så langt har vært den mest utfordrende episoden i våre musikalske liv».

Bassist John Myung forklarte at «Mike Mangini inspirerer oss på mange nivå. Hans holdninger og utsikter er udelt positive. Hans totale hengivelse for å spille med oss er unektelig, og under audtiion så følte vi alle hans sterke musikalske og personlige nærvær. Vi følte også oss som en reell enhet. Han vil åpne opp vårt kreative potensiale. Det var skjebnen i spill som ga oss den rette personen til riktig tidspunkt. »

Foran auditionen hadde vokalist James LaBrie en sterk følelse for Manginis potiensial. «Jeg har hatt privilegiet med å jobbe med Mike på tre av mine solo-album, så jeg visste at han kom til å være en enorm kandidat. Han er uten tvil en av de mest intelligente, intuitive, fortolkende og virtuose musikere jeg noensinne har spilt med.»

Mangini er helt bevisst det krevende rytmiske og artistiske ansvar som er forventet av ham som bandets nye rytmekonge, og er klar over hvor dypt bandets historie og forhold går med DTs lidenskapelige og dedikerte fanskare. «Jeg jobbet flittig med audition-materialet langt over det å bare lære meg sangene», forklarte Mangini som, ved å ta jobben for DT også har gitt fra seg en ettertraktet fakultetsstilling ved Berklee College of Music. «Jeg forestilte meg på scenen sammen med de, og det å gi fansen det jeg vet Mike Portnoy – som åpenbart er en legende – alltid arbeidet så hardt for å gi. For hans skyld, og også for fansen og for bandets, så kjempet jeg hardt for å fortjene det privilegiet å kunne bære på ånden av Dream Theater videre. Samtidig, så ville jeg hedre Mikes utrolige tromming og musikalske tolkninger. Bandet har en utrolig fortid. DTs fans er så opptatte av DTs musikk. De fortjener å høre låtene de kjenner spilt slik de elsker dem. Jeg er ansvarlig for det nå.»

Med Mangini som tillegg i bandets besetning, så gikk Dream Theater videre inn i studio for å begynne innspillingen av deres tredje utgivelse for Roadrunner Records. Gitarist John Petrucci gjentar sin rolle som produsent, og Paul Northfield (Rush, Queensryche, Porcupine Tree) fortsetter som lydtekniker slik han også gjorde på Dream Theaters forrige to Roadrunner utgivelser. Bandet vil sparke igang en verdensturne i juli 2011.

Mangini kan nesten ikke vente med å dra på turne og vise Dream Theater fanbasen hvorfor han ble valgt. «Jeg revner i sømmene på det å være den nye trommisen for Dream Theater», sa han, «Det å fordøye den utrolig utfordrende katalogen, og jeg eksploderer nesten med kreative ideer og er svært forventningsfull i forhold til hva James, John, John og Jordan kommer fram til samlet og individuelt i forhold til ny musikk og med et ferskt sceneshow så kommer dette til å være utrolig spennende og morsomt for meg fremover. Jeg anser denne muligheten som det absolutte høydepunkt i min karriere. Jeg kan knapt forestille meg hvilke uutnyttede og fremtidige musikalske genistreker som gjemmer seg inni disse gutta; jeg kan knapt vente til vi går inn i studio sammen. Å spille med disse gutta… det er fjelltoppen. Det er her jeg vil være. » 

Om DREAM THEATER:

Progressive metal bandet Dream Theater oppstod in 1985 under navnet Majesty, med  John Petrucci, John Myung and Mike Portnoy som kjernemedlemmer. Selv om et antall av besetningsendringer ville følge, så bestod de tre originale medlemmene sammen med James Labrie og Jordan Rudess frem til 8 september 2010, når Mike Portnoy forlot bandet. I oktober 2010 holdt bandet auditioner for ny trommis, og Mike Mangini ble lagt til besetningen.

Dream Theaters tiende studioalbum, Black Clouds & Silver Linings (Roadrunner Records), ble sluppet 23 juni 2009. Det gikk på U.S. Billboard 200 på sjetteplass og Eurochart Hot 100 på førsteplass, og markerte deres høyeste oppføring på begge listene. Black Clouds & Silver Linings – et høydepunkt i deres 25-årige karriere – ble rost av Mojo magazines Paul Elliott: “…their lofty ideals remain intact. By modern criteria, Black Clouds & Silver Linings is as highbrow as The Mars Volta, as grandiose as Muse and as heavy as Metallica.”
De legendariske progressive metal mestrene har solgt over 10000000 album og dvder verden over. Deres ellevte studioalbum er forventet i september 2011, og Dream Theater vil sparke igang verdensturne i juli 2011.

Del:
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • Twitter