Dream Theater Progressive Nation Tour til Oslo 26. September 2009

Dream Theater kommer til Norge igjen lørdag 26 september, og tar med seg festival-turnéen deres, Progressive Nation. 

Konserten er i Oslo Spektrum, og billetter fåes kjøpt på billettservice. Se etter pausen for fulle detaljer.

 Progressive Nation 2009 Poster

 

 

De progressive metal veteranene fra New York, Dream Theater, bekrefter nå at de for første gang tar sin PROGRESSIVE NATION turnè til Europa i September, Oktober og November 2009.

Hjernen og initiativtaker bak PROGRESSIVE NATION er Mike Portnoy, som er trommis i Dream Theater.  Han har nok en gang håndplukket band til turnèen basert på musikk, originalitet og diverse …. ikke nødvendigvis etter popularitet og markerings verdi. Han sier ”After the excitement of putting together two very cool PROGRESSIVE NATION packages for North America, I knew it was time to bring the concept overseas and share some of these other great bands with our amazing fans throughout Europe and the UK”.

Med på turnèen har Dream Theater sine turnèvenner fra PROGRESSIVE NATION 08, det legendariske, svenske bandet Opeth som spilte for et utsolgt Rockefeller i Oslo den 10. mars.   Vokalist / gitarist i Opeth, Mikael Akerfeldt, er svært fornøyd med å få ta del i nok en PROGRESSIVE NATION turnè i Europa i 2009. Han ler og sier : ”I more or less begged him to get us on it ! We had such a great time doing it in North America and it did many great things for us as a band. It’s fair to say that I can’t wait to get going with this one. It will be a blast, believe me!!”

Los Angeles bandet Bigelf  bidrar med sin unike psykedelisk progressive hardrock på denne turnèen. Vokalist/keyboardist Damon Fox sier at ”første gang han møtte Mike Portnoy følte han med en gang en god kjemi og sier at det var som å møte en bror, en bror fra en annen mor”. Han sier også “Vi snakket om rock & roll i evigheter og vil sannsynligvis gjøre det på turnèen også. Å få være med på PROGRESSIVE NATION turnèen gir oss en følelse av at planetene er på vår side og at alvene endelig kommer til Rivendell.  Mentaliteten til Dream Theater og PROGRESSIVE NATION minner meg om et sitat fra Willy Wonka :”There is no life I know to compare with pure imagination. Living there, you’ll be free if you truly wish to be…”.   Vi kan ikke vente med å komme tilbake til Nord-Europa og vi har heller aldri spilt i England. Den følelsen har plaget oss de siste årene. Vi gleder oss enormt til å ta med musikken vår tilbake til landet som har
gitt oss så mye inspirasjon”.

Første band ut på turnèen vil være Canadas Unexpect , som garantert vil imponere publikum med utrolige musiker prestasjoner og deres ekstreme progressive metall stil.  Gitarist Syriak sier ”hvordan kan vi rasjonelt beskrive forventningene vi har til å være med på denne imponerende reisen…  Vi takket selvsagt ja til å være med på turnèen og til å legge til vår egen musikalske touch. Det er en stor ære for oss å få lov til å være med på denne turnèen og å få lov til å spille med alle de andre talentfulle musikerne.  Vi sees på scenen !!! ”

Vi her i Oslo, får som sagt møte dem alle i

 

OSLO SPEKTRUM LØRDAG 26. september.

 

Billettene legges ut for salg

 

MANDAG 20. april kl 09:00  via :

 

www.billettservice.no   / tlf. 815 33 133

www.oslospektrum.no  / Tlf. 815 11 211  eller personlig fremmøte

 

 

For ytterligere lokal informasjon, besøk : www.livenation.no

For ytterligere informasjon om turnèen , besøk : www.progressivenation2009.com

For ytterligere informasjon om Dream Theater, besøk : www.dreamtheater.net

 

 

 

 

Her vil vi få se Unexpect åpne med sin avant garde metal hvor de gladelig blander fioliner, operasang, growling og låter som skifter sjanger hvert tredje sekund.

 
Deretter kommer  Bigelf, som er en salg blanding av progrock og klassisk tungrock. God gammel psykedelia hard rock, rett og slett, med klar arv fra band som Black Sabbath, ELO, The Move med flere. Et relativt ukjent band, selv om de har gitt ut musikk i godt og vel 15 år. 
 
Det neste bandet bør ikke være ukjente for nordmenn, spesielt med tanke på at de nettopp fullførte en norgesturne. Vi snakker om selvsagt om Opeth, bandet som mesterfullt blander progressiv metal med death metal. 
 
Og til slutt avslutter Dream Theater kvelden, hvor de blir å spille litt gammelt og litt nytt, noe for enhver smak rett og slett.
 
DTNorway blir selvsagt å ha vorspiel foran konserten, tid og sted annonseres nærmere siden. Men dere kan vente dere en fin dag, hvor vi i DTNorway blir å feire vårt 10-årsjubileum sammen med våre medlemmer. 
Del:
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • Twitter